Liturgický kalendár:

  1. november – streda
  • sviatok Ondreja, apoštola
  1. december – štvrtok
  • prvý štvrtok v mesiaci – adorácia za povolania
  1. december – piatok
  • prvý piatok v mesiaci
  1. december – sobota
  • spomienka Františka Xaverského, kňaza
  1. december – nedeľa
  • DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA (rok A)

  1. SVÄTÁ OMŠA PRE MAMIČKY S DEŤMI – „KOČÍKOVÁ“

Pozývame mamičky s najmenšími deťmi na prvopiatkovú „kočíkovú“ sv. omšu o 9:30h s možnosťou pristúpiť aj k sv. zmierenia.

 

  1. SVÄTÁ OMŠA PRE RUŽENCOVÉ SPOLOČENSTVO

V sobotu 3.12.2022 bude ďalšie stretnutie ružencového spoločenstva, ktoré sa začne svätou omšou o 8.00 h v kostole a bude pokračovať modlitbou sv. ruženca.

 

  1. PONUKA VÝROBKOU S KRESŤANSKOU TEMATIKOU

V nedeľu 4.12. po svätej omši sa v priestoroch vestibulu uskutoční predaj výrobkov s kresťanskou tematikou – v ponuke budú najmä obrazy s rôznymi myšlienkami, alebo aj hrnčeky, či oblečenie, pričom ide o lokálnu autorskú tvorbu, vyrábanú blízko Mamateyky. Môžete si prísť vybrať darček pre svojich blízkych a kúpou zároveň podporiť rozvoj slovenského kresťanského umenia.

 

  1. POSEDENIE PRI ČAJI Z BAKU – MISIJNÉ POPOLUDNIE

Pozývame vás na adventnú prezentáciu a besedu „Azerbajdžanský čaj“, s don Jánom Čaplom SDB, saleziánkou sestrou Maťou a misijnou dobrovoľníčkou Ajkou pri azerbajdžanskom čaji a azerbajdžanských sladkostiach. Na 1. adventnú nedeľu (27.11.2022) od 15.30 do 18.00 v Garsónke.

 

  1. VIANOČNÝ SWAP NA MAMATEYKE

V sobotu 3.12. poobede od 14.00 – 16.30 vás pozývame na Vianočný swap na Mamateyke – prineste pekné veci, ktoré vám už doma neslúžia a ponúknite ich ostatným. Možno si aj vy niečo vhodné z ponuky druhých vyberiete. Téma je vianočná, môžete priniesť dekorácie, sviečky, svetielka – čokoľvek pekné a vhodné na ďalšie použitie.

 

  1. TITUS BOSS

Pri príležitosti prvého výročia založenia farnosti (8. január 2023) organizujeme vedomostnú súťaž o patrónovi našej farnosti, ktorým je blahoslavený salezián Titus Zeman. Súťažiť sa bude v trojčlenných tímoch v troch kategóriách

  • mini boss – žiaci základných škôl (2. stupeň 5. – 9 ročník – prima až kvarta .)
  • teen boss – žiaci stredných škôl (prvý až štvrtý ročník alebo kvinta až oktáva)
  • family boss – členovia rodiny (rôzne kombinácie členov rodiny)

Prihlásiť sa môžete do 15. 12. na adrese: fara.mamateyka@gmail.com

 

  1. ADVENTNÝ ANJEL

Aj tento advent je tu tradičná ponuka: Adventný anjel, ktorý je pre nás opäť pozvaním zažiť skúsenosť porozumenia, podpory spoločenstva. Viac informácií na anjelskej nástenke vo vestibule.

 

  1. TREKLAND VÝPREDAJ

Pozývame vás na tradičný „trekland výpredaj“ prevažne športových vecí v pondelok 28.11.2022 od 07.00 do 19.00 v telocvični saleziánskeho domu.

 

  1. PONUKA PRE UKRAJINSKÉ MAMIČKY S DEŤMI

Mamičky zo saleziánskeho mládežníckeho strediska Miletičova pozývajú ukrajinské mamičky s ich deťmi do herničky, ktorá je pre ne otvorená každý piatok od 9:30 do 11:30 v stredisku na Miletičovej 7. Každý piatok doobeda ponúkame mamičkám z ukrajiny hodiny slovenčiny, spoločné rozhovory a občerstvenie a v prípade dohody aj stráženie ich detí, ktoré v herničke čakajú pekné hračky. V prípade záujmu nájdete kontakt v sakristii. Tešíme sa na spoločný čas!

 

  1. ZBIERKA NA CHARITU

Následky vojny na Ukrajine a kríza degradujú dôstojný život obyvateľov zasiahnutých  území ako i okolitých štátov. Potvrdzujú to aj najnovšie dáta o vzrastajúcom počte Slovákov, ktorí sú pod hranicou chudoby. Ak máte túžbu podporiť ľudí v núdzi, môžete prispieť do Zbierky na charitu. Konať sa bude v kostoloch 27. novembra 2022. Online darovanie nájdete na www.charitaba.sk . Bratislavská arcidiecézna charita vopred ďakuje za prejavenú solidaritu.

 

  1. POZVÁNKA PRE MINIŠTRANTOV

Spoločenstvo TYMIAN pripravuje pre miništrantov adventné online stretnutia (AMOS), v rámci ktorých odznejú adventné príbehy, modlitby a súťažné otázky s možnosťou zaujímavých výhier. Stretnutie sa uskutočnia v adventné nedele a stredy o 19.30. Viac informácií nájdete na webovej stránke bit.ly/ministranti-sk.

 

  1. POZVÁNKA – ÚSMEV AKO DAR

Srdečne vás pozývame sledovať Večer odpustenia a zmierenia už túto nedeľu 27. novembra 2022 o 19.00. Odpúšťanie v manželstve! Tejto téme sa bude niesť jeden z ďalších večerov, ktorý si pre vás pripravil Úsmev ako dar v spolupráci známych osobností, odborníkov a mladých ľudí s rôznymi príbehmi prepojenými odborným pohľadom na odpúšťanie a záverečné požehnanie udelí J. E. Jozef Haľko. S láskou a Úsmevom ako dar. Viac na www.77x.sk a na plagáte.

 

  1. OZNAM MALTÉZSKEJ POMOCI

Maltézska pomoc Slovensko Vás v dňoch 25. novembra až 23. decembra srdečne pozýva na charitatívny punč na vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Návštevníci sa môžu ponúknuť vianočným punčom či koláčikmi a podľa svojho zváženia dobrovoľným príspevkom podporiť aj prebiehajúcu zbierku. Celý výťažok poputuje na podporu projektov Maltézskej pomoci, ako je rozvoz stravy pre opustených a odkázaných seniorov v Bratislave či pomoc hendikepovaným, utečencom a mnohým ďalším. Počas celého trvania trhov budú dobrovoľníci Maltézskej pomoci zároveň poskytovať teplé nápoje a občerstvenie pre ľudí v núdzi a ľudí bez domova. Bližšie detaily o Maltézskom punči nájdete na webstránke www.orderofmalta.sk . Všetkým vyslovujeme srdečné Pán Boh zaplať.